Ne glasaj! (2012)

image_pdfimage_print

Političari i gazde pokušavaju da stvore privid da je glasanje na izborima isto što i imati kontrolu nad svojim životom. To je laž, jer našim životima upravljaju njihovi interesi. A šta je sa našim interesima? Obećali su nam nova radna mesta, a dobili smo otkaze. Obećali su nam bolji život, a srozali nas ispod granice siromaštva. A sada nam opet obećavaju kule i gradove ne bi li nas nekako izmamili na glasanje.

Pune su nam uši njihovih histeričnih apela o neophodnosti izlaska na izbore. Oni nam poručuju da ako ne izađemo na glasanje, nemamo pravo da se žalimo! Stvarnost je suprotna – ako glasaš, daješ im legitimitet i time sebi vezuješ ruke! Nećemo da budemo njihovo pokriće! Kada bi glasanje moglo da nešto promeni, do sad bi već bilo zabranjeno.

Dokazani kriminalci i ratni profiteri su prvo upropastili, pa onda pokupovali naše fabrike i firme. Postali su gazde i tajkuni. Ovi zločinci nastavljaju da se bogate preko svake mere! Dali su nam bedne plate, produžili nam radno vreme, a cene su sve veće i veće. Radimo za njih da bi smo kupili kod njih. Reklamama i televizijom su nas naterali da želimo stvari koje ne možemo da imamo, samo da bi nam uvalili kredite koje ne možemo da vratimo. Dosta nam je takvog života!

Glasanjem za ovog ili onog lopova nećeš ništa promeniti! Mi kažemo: NE – otpuštanjima, lažima, nezaposlenosti, privatizaciji, bedi, ponižavanju. Kontrolu nad svojim životom možeš ostvariti samo kroz borbu za svoja osnovna prava – zaposlenje, veću platu, kraće radno vreme, besplatno obrazovanje i lečenje.

Ne trebaju nam alavi poslanici! Trebaju nam protesti, blokade i štrajkovi!

Ne trebaju nam izbori! Treba nam revolucionarni sindikalizam!

Ne treba nam promena vlasti – treba nam korenita promena društva!

Borba za bolje sutra počinje borbom za bolje danas!

Radnička klasa ne glasa!

Bibliografski podaci

Autor Anarhosindikalistička inicijativa
Naslov Ne glasaj!
Godina 2012.
Ovaj tekst je deo naše online biblioteke.

Društveni pregled donosi vesti o klasnim odnosima i društvenoj dinamici u Srbiji i svetu.

Da biste se upisali u našu mejling listu za saopštenja i informacije kliknite ovde.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments